Een sportdrankje geeft je helemaal geen energieboost op het moment dat je die zo hard nodig hebt. Volgens onderzoekers zijn sportdrankjes geldverspilling en kunnen ze nog slecht zijn voor je gezondheid ook. Met name de drankjes van bekende merken als Powerade bevatten veel suiker en calorieën, die ervoor kunnen zorgen dat je aankomt. Dit geldt zeker voor mensen die niet aan het sporten zijn, maar een energiedrankje drinken omdat ze gewoon wel wat energie kunnen gebruiken. 

Geen bewijs voor effectieve werking
Volgens de wetenschappers van Oxford en Harvard zijn er tot op heden maar weinig onderzoeken uitgevoerd naar sportdrankjes, waaruit blijkt dat ze echt werken. Hier is Coca-Cola, fabrikant van Powerade, het niet mee eens: "Sportdrankjes behoren tot de meest onderzochte drankjes ter wereld. Er is tal van wetenschappelijke informatie  beschikbaar." De wetenschappers noemen de bulk van deze onderzoeken echter niet 'van hoge kwaliteit' en noemen dat 'zorgwekkend'. Wat hen betreft zouden fabrikanten zeker mogen stoppen met het promoten van sportdrankjes of excessief drinken in het algemeen.

Veel drinken is niet gezond
Veel drinken zou namelijk sowieso niet heel gezond zijn; de kans op uitdroging door te weinig drinken is minder groot dan de kans op hypernatremië, een aandoening waarbij de hersencellen opzwellen, omdat ze te veel vocht binnen krijgen. Hypernatremia kan de dood tot gevolg hebben.  

Bron:Daily Mail