Met hoge temperaturen kan sporten een opgave zijn. Languit liggen met een verkoelend drankje klinkt misschien aanlokkelijker dan je in het zweet werken, maar veel beweging krijg je dan niet. Voldoende beweging krijgen blijft toch het hele jaar door belangrijk. Zomer of niet. Om het sporten uit te houden in warme periodes hebben wij een paar tips die je op kunt volgen die zeker kunnen helpen.

Neem de tijd

Te intensief sporten is alles behalve goed voor je in de zomer. Je raakt snel oververhit of uitgedroogd. Ook ben je in een mum van tijd uitgeput. Leg jezelf niet teveel druk op en pas je schema aan. Neem bijvoorbeeld wat meer pauzes dan je normaal zou doen. Sport je buiten? Om goed af te koelen zoek je schaduwplekken op om de pauzes door te brengen. Door je tijd te nemen voor je workout hou je het een stuk langer vol en zal je dezelfde voldoening krijgen als bij een normale workout waar je wel de volle honderd procent kan geven.

Pas je training aan

Behalve je training aanpassen door extra pauzes in te lassen, zijn er meer manieren hoe jij je workout kan veranderen voor de zomer. Je kan ten eerste een koele plek uitkiezen om je oefeningen uit te voeren, zoals in het bos of aan het water. Dat is een stuk aangenamer dan trainen in de volle zon. Woon je in de stad? Dan is het verstandig om asfalt te vermijden aangezien dit sneller heet wordt dan andere ondergrond. Een andere optie is op de fiets stappen. Door te fietsen krijg je een koel briesje in je gezicht. Net alsof je voor de ventilator zit. Maar dan moet je jezelf natuurlijk in het zweet werken door hard te gaan fietsen. Dan is een elektrische fiets een nog beter idee voor in de zomer. Door de trapondersteuning hoef jij je namelijk minder in te spannen. Met Stella elektrische fietsen kan jij vele kilometers maken door de krachtige motor die elke elektrische fiets bezit. Je past zelf aan hoeveel ondersteuning jij wil: zo kies jij zelf hoe intensief je de inspanning wil maken.

Kies het juiste moment

‘S ochtends of ‘s avonds is het vaak koeler dan midden op de dag, wanneer de zon op het hoogste punt staat. In de middag sporten is dus het laatste wat je moet doen. Dan maak je het alleen maar moeilijker voor jezelf. Een ander voordeel van vroeg in de ochtend opstaan om te sporten, is dat je daarna meer tijd over hebt om je voor te bereiden op een nieuwe werkdag of meer tijd hebt om dingen te doen op een vrije dag.

Draag passende kleding

We zijn aangekomen bij de laatste tip: luchtige kleding dragen. Niemand zit te wachten op kleding die aan je lichaam vastkleeft. Draag daarom kleding die ‘ademt’. Dit betekent dat deze kleding goed ventileert en het zweet goed op kunnen nemen. De kleur maakt ook een verschil, zwart trekt de zon aan en wordt sneller warm en wit daarentegen weerkaatst de zon en houdt jou langer koel.

Weet jij al hoe jij sportend de zomer door komt?