Superfoods – meer anti-oxidanten

En dan het leukste deel: zoet, lekker en gezond! Chocola associeer je misschien niet meteen met gezondheid, maar dat komt vooral door de ladingen suiker die in een gemiddelde reep zitten. Rauwe cacao zit echter boordevol gezonde anti-oxidanten en goede vetten. Het is de grootste natuurlijke bron van magnesium. Daarnaast bevat het een stofje dat helpt kanker te voorkomen (polyphenol) en flavonolen die je bloedstroem een boost geven. Van al die stofjes profiteer je het meest als de chocola niet verhit is. De repen van lovechoc zijn met rauwe chocola gemaakt en met kokosbloesemnectar gezoet. Als je zelf rauwe cacao via internet bestelt, kan je je dag ook beginnen met een chocolade-avocado smoothie.

Tip: eet meer rauwe chocola!

Lees ook:

Het beste van de raw food keuken

Zuurkool bomvol goede bacteriën

15 tips om van je groene smoothie te houden

Foto: R. West

hetkanWel brengt optimistische journalistiek die jou helpt duurzame keuzes te maken. Met nieuwsberichten, praktische tips, interviews, vermaak en inspiratie schrijven wij met een tiental bloggers hoe de wereld groener, eerlijker en leuker kan.

Vind ons leuk op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief