Met de steeds toenemende technologie bewegen we minder dan ooit. We kunnen thuiswerken waardoor we niet meer naar ons werk hoeven te fietsen, en de boodschappen laten we gewoon thuisbezorgen. Dit voelde in het verleden wellicht niet als een ware workout, maar tel je al deze beweging bij elkaar op en je kunt gerust concluderen dat dit aardig wat calorieën verbrandde. Calorieën die nu al snel op je heupen blijven kleven.

Maar technologie staat voor alles, zo ook voor je gezondheid. Daarom kun je deze ontwikkeling ook eenvoudig inzetten om net iets fitter en gezonder te worden. Hoe de techniek jou hierbij helpt? Je leest het in dit blog.

Goed geteld

Natuurlijk kennen we allemaal de smartwatch. En we kunnen wel concluderen dat dit twee kampen kent; you hate it or you love it. De één kan niet wachten om te checken ’s ochtends hoe zijn slaap is verlopen terwijl de ander er een opgejaagd gevoel van krijgt. Maar wist je dat er ook een tussenoplossing voor beide is? Op de meeste telefoons zit namelijk een automatische stappenteller. Deze houd niet alleen het aantal stappen, maar ook de snelheid en afstand bij. Minder dwangmatig dan een smartphone, maar super stimulerend.

Probeer iedere dag een ommetje te maken inclusief je favo podcast in je oren. Je zult zien dat je je dagelijkse stappendoel eenvoudig aantikt. Het handige is dat de stappen ook gewoon geteld worden wanneer je even geen data hebt. Een sim only abonnement met alleen belminuten is dus al voldoende om dit te monitoren.

Net iets meer

Onlangs heeft Apple in zijn nieuwste IOS uitvoering een extra health app geïnstalleerd. Deze geeft niet alleen het aantal stappen weer, maar ook het aantal verbrande calorieën die je zowel actief als passief hebt verbrand. Erg handige informatie die al snel een stukje bewustwording creëert in de hoeveelheid calorieën die jij verbrandt. Hiervoor heb je dus alleen het nieuwe besturingssysteem nodig, en niet de nieuwste iPhone. De voordelige iPhone 11 volstaat hier al bij.

Kortom, techniek staat voor alles en dus ook voor je gezondheid. Gebruik deze tool om net even dat stapje extra te zetten en ervoor te zorgen dat de decembermaand niet té erg op je heupen blijft kleven. Die extra monitoring kan net dat stapje in de goede richting zijn om dit te voorkomen. En we weten allemaal, voorkomen is eenvoudiger dan genezen. Zeker waar het gaat om afvallen!