Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar hoe gezond thee is. De resultaten zijn opvallend:

• Thee hydrateert, in tegenstelling tot drankjes met cafeïne, die juist vocht aan het lichaam onttrekken
• Thee is goed voor het immuunsysteem en beschermt op die manier tegen ziekten
• Thee zou de kans op hartproblemen kunnen verkleinen
• Groene thee kan tumoren verkleinen en soms zelfs laten verdwijnen
• Thee zou mogelijk helpen tegen prostaatkanker
• Op latere leeftijd groene thee drinken helpt je beter functioneren
• Zwarte thee verlaagt de bloeddruk
• Groene thee helpt bij het afvallen

  Uit een analyse van de resultaten bleek onder meer dat in landen waar mensen het vaakst zwarte thee dronken, diabetes het minst voorkwam. Voorbeelden hiervan zijn Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije. Daar drinken mensen gemiddeld 2,2 kilo thee per jaar en komt diabetes het minst vaak voor. In landen als Mexico, Marokko, Brazilië, China en Zuid-Korea wordt veel minder thee gedronken en komt diabetes juist weer vaker voor

  Geen andere verbanden

  De onderzoekers hebben nog geen link kunnen leggen tussen het drinken van zwarte thee en bescherming tegen andere ziekten. Wel is thee in het algemeen erg goed voor het lichaam.

  Het drinken van zwarte thee werkt goed tegen diabetes, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Onderzoekers van Data Mining International in Zwitserland hebben ontdekt dat diabetes veel minder vaak voorkomt in landen waar mensen veel zwarte thee drinken. Volgens onderzoeksleider Dr. Ariel Beresniak is het nog te vroeg om te concluderen dat zwarte thee daadwerkelijk beschermt tegen diabetes, maar de resultaten van het onderzoek sluiten wel aan bij andere onderzoeken waaruit bleek dat er een verband is tussen diabetes en zwarte thee.

  Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van informatie met betrekking tot de consumptie van zwarte thee in maar liefst 50 landen. Er werd niet alleen gekeken naar de invloed van zwarte thee op diabetes, maar ook op hartziekten, kanker, ademhalingsproblemen en infectieziekten.

  Bron:Huffington Post

  Lees ook:

  - 7 eenvoudige stappen om meer te bewegen

  - Zo geniet je van smakelijk eten zonder vet

  - Suiker doodt jaarlijks 35 miljoen mensen

  Er zijn meer voedingsmiddelen en gewoontes die helpen tegen diabetes. Je leest er meer over in het dossier Diabetes en op het forum.


  Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.