Veel mensen moeten er niet aan denken om wekelijks of zelfs dagelijks hard te lopen. Toch is het een goede manier om in vorm te blijven. Je kunt het immers overal doen en praktisch al je spieren zijn in beweging. Mocht dat nog niet voldoende zijn, dan lees je hier nog zeven redenen waarom hardlopen toch écht je nieuwe favoriete sport zou moeten worden.

1. Hardlopen is groen
Het enige dat je nodig hebt zijn kleren en schoenen. Je hoeft niet lid te zijn van een sportschool, je hoeft geen dure materialen te kopen; veel groener kan het niet.

2. Het bespaart veel geld
Hardlopen bespaart niet alleen een abonnement op de sportschool, maar ook regelmatige sessies bij de therapeut of coach. Hardlopen is een goede manier om je hoofd leeg te maken en op nieuwe ideeën te komen.

3. Het is een goedkope manier om sociale contacten te onderhouden
Sociale contacten zijn belangrijk, maar als je met elke vriend of vriendin regelmatig wat gaat drinken of eten, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Samen hardlopen is veel voordeliger en motiveert ook nog.

4. Het vermindert stress
Uit onderzoek van de Universiteit van Georgia blijkt dat een uur sporten drie keer beter werkt tegen stress dan uitrusten.

5. Het ziet er goed uit
Als je niet voor jezelf hardloopt, doe het dan voor anderen. Post je Runkeeper-scores en stoere hardloopoutfits op Facebook en Twitter en wacht to de reacties binnenstromen. Wedden dat dat motiveert?

6. Het kan anderen helpen
Er worden regelmatig hardloopevenementen georganiseerd voor het goede doel. Des te verder en sneller je kunt hardlopen, des te meer geld dit oplevert voor het goede doel.

7.  Het levert een legale ‘high’ op
Hardlopen zorgt ervoor dat er veel endorfinen in de hersenen terecht komen. Dit zijn opiumachtige stoffen die werken als een natuurlijke morfine én een heel goed gevoel geven. In sommige gevallen is dat gevoel zó goed, dat hardlopers praktisch niet meer kunnen stoppen met hardlopen.

Bron:Ecosalon.com

Lees ook:

Ga lopen tijdens de Spelen
Breintraining helpt je te stoppen met snacken
Hollandse broers geven bamboe voor hun billen

hetkanWel brengt optimistische journalistiek die jou helpt duurzame keuzes te maken. Met nieuwsberichten, praktische tips, interviews, vermaak en inspiratie schrijven wij met een tiental bloggers hoe de wereld groener, eerlijker en leuker kan.

Vind ons leuk op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief