Wij Nederlanders zijn een echt BBQ volkje. Zodra het weer het enigszins toeslaat wordt de BBQ aangestoken en gaan we iets lekkers maken. En het lekkerste BBQ vlees is duurzaam is geproduceerd door vleesveehouders, slachterijen, grossiers en slagers. Gelukkig gaan steeds meer mensen voor kwaliteit in plaats kwantiteit. Was voorheen vooral de hoeveelheid vlees een graadmeter voor een geslaagde BBQ, tegenwoordig besteden we steeds meer aandacht aan de herkomst en kwaliteit van het vlees. Vlees bestellen voor de barbecue gebeurt dan ook met een zorgvuldige afweging. Daarbij krijgt het beste BBQ vlees uit het aanbod natuurlijk de voorkeur. Niet alleen om de smaak, maar ook omdat goed vlees beter voor onze gezondheid is. Het staat in de schijf van vijf en bevat onder andere vitamine B1, B2, B6, B12 en zink. Ontdek hier wat het beste BBQ vlees is om de lekkerste gerechten te bereiden.

Wat is duurzaam vlees?

Duurzaam vlees is meer dan alleen dieren iets meer ruimte geven en groene stroom gebruiken. Het gaat over voeding, verzorging, gebruik van chemische middelen, huisvesting, transport en tot slot de slacht. Vlees is pas oprecht duurzaam als het van begin tot eind met aandacht wordt geproduceerd. Zo weten pure vleeshebbers zekere dat ze smaakvol duurzaam vlees op de BBQ leggen.

Spareribs die van het bot vallen

In de lijst met het beste BBQ vlees mogen spareribs zeker niet ontbreken. Uiteraard is er verschil in kwaliteit te onderscheiden. Daarom is het belangrijk om spareribs te kopen die mooi met vet zijn doorregen en dik bevleesd zijn, zoals bij deze internet slager. Als je spareribs goed bereidt op de barbecue mag je uitkijken dat je niet je vingers erbij opeet. Verwijder voor het beste resultaat eerst het vlies van de botjes. Dat zorgt ervoor dat het vlees op de BBQ extra mals wordt.

Angus hamburgers voor de lekkere trek

Hamburgers zijn ongekend populair als BBQ vlees. Een hamburger is zo te eten, maar er is ook een uitgebreider gerecht van te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een broodje hamburger met alles erop en eraan. Wil je een kwaliteitshamburger dan is een Angus hamburger aan te raden. Angus is een runderras dat bekend staat om de uitstekende kwaliteit en om de fantastische vleeseigenschappen.

Indrukwekkende tomahawk steak

Een Tomahawk steak maakt alleen al indruk vanwege de uitstraling en gelijkenis met een bijl. Dat is niet de enige reden waarom een Tomahawk steak tot het beste BBQ vlees behoort. Het is namelijk een lekker dik stuk vlees dat uit het dikke en fijne ribstuk komt. De malsheid en sappigheid van het vlees zijn te danken aan het intramusculair vet en dat zorgt tevens voor de intense smaak. Deze steak grill je eerst even hoog op de barbecue om het vlees een bruine korst te geven. Daarna laat je het vlees verder garen op een lagere temperatuur. Het beste resultaat bereik je daarna door het vlees na bereiding even onder aluminiumfolie te laten rusten.