In Nederland hebben ruim 3 miljoen mensen last van artrose en reumatoïde artritis. Deze aandoeningen gaan veelal gepaard met chronische gewrichtspijn. Activiteiten zoals lopen, autorijden en staan worden vaak lastig en pijnlijk. Het is dan ook niet zo opmerkelijk, dat vaak pijnstillers worden voorgeschreven aan mensen die lijden aan deze gewrichtsklachten.

Uitgekiende aminozuurverbindingen

Kraakbeen beschermt de botstukken van een gewricht tegen beschadigingen en zorgt voor soepele, pijnvrije bewegingen. Een aantal recente studies1 tonen aan dat de behandeling van artrose en reumatoïde artritis met aminozuren zeer effectief blijkt te zijn. Aminozuren zijn als voedingssupplement te verkrijgen. Voedingssupplementen worden als levensmiddel geclassificeerd. Ze hebben dan ook geen bijwerkingen.

Hoe werkt het

Consumptie van uitgekiende aminozuurverbindingen zal er voor zorgen dat ons lichaam volop wordt voorzien van bouwstenen die weefsels vernieuwen, zoals bot, kraakbeen en gewrichten.

Productie van collageen in ons lichaam is het hoogste in de leeftijd tot 25 jaar. Daarna vertraagt de productie van collageen. Een geleidelijke achteruitgang van de collageenvezels in weefsels kan ontstaan, waardoor botten broos worden, kraakbeen versneld slijt en gewrichten pijnlijk kunnen aanvoelen. De aminozuurverbindingen stimuleren de cellen om nieuwe eiwitten (collageen) aan te maken en op te bouwen. Hoe…? lees verder

1. Studies:

T.E. McAlindon 2011, Change in knee osteoarthritis cartilage detected by delayed gadolinium enhanced magnetic resonance imaging following treatment with collagen peptides: a pilot randomized controlled trial.
Moskowitz, R., 2000. Role of collagen peptides in bone and joint disease. Seminars in Arthritis and Rheumatism, 30: 87-99.