<meta charset="utf-8"/>

Een blessure of verzwikking kan zorgen voor een hoop ongemak en pijn. Het belemmert je in je dagelijkste activiteiten en zorgt ervoor dat sporten een uitdaging wordt. Het dragen van een brace kan voor veel verlichting zorgen, geeft je ondersteuning daar waar nodig en verlicht de pijn. Daarnaast helpt het dragen van een brace ook om verzwikking of verdraaiing te voorkomen. Een brace geeft steun en stabiliteit aan spieren, banden en gewrichten. Wat veel mensen niet weten is dat een brace je spieren en gewrichten beschermen en ondersteunen maar dat je meestal gewoon je bewegingsvrijheid behoudt en hierdoor nog steeds kunt werken en sporten.
Maar welke brace past nou het beste bij jouw blessure?

De perfecte brace voor jou

Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten braces. Rugbraces, Elleboogbraces, kniebraces, enkelbraces, polsbraces en duimbraces. Daarnaast heb je natuurlijk ook een reeks braces die speciaal voor tijdens het sporten zijn. Veel braces om uit te kiezen dus!
Waar moet je op letten bij de keuze voor een brace? Heb je een blessure en wil je toch graag door blijven sporten? Dan is het raadzaam om voor een brace te kiezen speciaal voor tijdens het sporten. Deze sport braces geven je vaak de perfecte combinatie van steun en flexibiliteit, zodat je niet wordt belemmerd in je bewegingsvrijheid en toch genoeg steun krijgt. Heb je een lichte blessure? Dan kan het zijn dat een bandage genoeg compressie (druk) geeft.

Wil je online je brace bestellen? Dan is het raadzaam bij een webshop te bestellen waarbij je deskundig advies krijgt om zo een juiste brace te kunnen bestellen van goede kwaliteit. Denk aan bijvoorbeeld de webshop Olfit. Hier weet je zeker dat je een goede kwaliteit brace koopt, bijvoorbeeld een elleboog brace of een knie brace

Hoelang hoor je een brace te dragen?

Hoelang je een brace hoort te dragen ligt eigenlijk bij drager zelf, daar zijn in principe geen richtlijnen voor. Hoe lang je een brace hoort te dragen is sterk afhankelijk van je klachten. Heb je een chronische aandoening, dan zul je een brace wellicht bijna dagelijks gaan dragen. Het wilt niet zeggen dat je de brace dan 24 uur lang hoeft te dragen; vaak geeft ondersteuning gedurende enkele uren al een fijne verlichting waardoor je goed de dag door komt.
Heb je last van een blessure, dan is het advies om de brace te dragen totdat je weer helemaal klachtenvrij bent. Daarna kun je de brace ook altijd ter preventie dragen; zoveel mogelijkheden!