Ken je dat, dat je flink aan het sporten bent maar een moment van flauwte krijgt waardoor je opeens de energie niet meer hebt om nog langer door te gaan? Op dat moment is het wenselijk dat je iets tot je kunt nemen waardoor je nieuwe brandstof hebt om verder te sporten. Verschillende voedingsproducten kunnen hier voorzien. We bespreken de beste voeding voor tijdens het sporten.

Sportvoeding

Als je zeker wilt weten dat je precies binnenkrijgt wat je nodig hebt tijdens het sporten, kun je het beste gebruik maken van sportvoedingsproducten. Dit zijn speciale producten voor sporters om hun prestaties te bevorderen door het aanleveren van de juiste voedingsstoffen met een snelle opname door het lichaam. Sportvoeding komt in allerlei vormen: van energy bars en energy gels tot isotone sportdranken. Er is een breed palet aan sportvoeding merken op de markt om uit te kiezen.

Rozijnen

Voor een stevige boost tijdens het sporten heb je koolhydraten en suikers nodig om te verbranden. Dat haal je uit de eerdergenoemde sportvoedingsproducten, maar wist je dat rozijnen je hier ook in kunnen voorzien? Een handje rozijnen tijdens het sporten kan jou ook de boost geven die je nodig hebt om je langer te kunnen inspannen.

Mueslireep

Een alternatief voor de energy bars die onderdeel uitmaken van het palen aan gespecialiseerde sportvoedingsproducten, is de mueslireep. Hoewel je hier redelijk veel kauwwerk aan hebt, bieden mueslirepen je wel verschillende voedingsstoffen die van waarde zijn tijdens het sporten. Wel is het zo dat ze niet altijd even makkelijk te kauwen zijn, waardoor je beter voor iets anders kunt kiezen als je buiten adem bent.

Banaan

Ook bananen zijn handig als boost tijdens het sporten. Ze zijn rijk aan koolhydraten en natuurlijke suikers, waardoor ze je nieuwe brandstof geven om door te kunnen gaan. Daar komt bij dat het ook simpelweg een handig stuk fruit is. Het is makkelijk te hanteren omdat het z’n eigen handvat heeft en je hoeft hem niet te schillen. Daarnaast is een banaan door zijn zachte textuur makkelijk te kauwen en te verteren tijdens het sporten.

De snelheid waarmee voedingsstoffen worden opgenomen door je lichaam kunnen per product verschillen. Daarom is het verstandig als sporter om je lichaam voor te zijn en tijdig iets tot je te nemen om je prestatie te verlengen. Dit is de beste manier om naadloos te kunnen blijven presteren zonder onderweg te maken te krijgen met een moment van flauwte dat je sportprestatie in de weg zit.