Heb jij snel last van verzuring of kramp in jouw kuiten? Dan kan het helpen om jouw kuiten sterker te maken door ze te trainen. Je kuiten hebben elke dag veel te voorduren, omdat ze nooit rust krijgen van het lopen. Door ze goed te trainen zullen je kuiten meer aan kunnen. Lees hier hoe jij het beste je kuiten kunt trainen.

Cardio

Door middel van cardio kan jij werken aan het uithoudingsvermogen van jouw kuiten. Als jouw kuit lange tijd belasting heeft gevoeld kan dit leiden tot verzuring en krampen. Je kunt je kuiten trainen door veel trappen te lopen of de stairmaster in de fitness te gebruiken. Een nog betere manier om je kuiten te trainen is met een goede spinningfiets. Hiermee train je tegelijkertijd ook de rest van je benen. Je kunt online een spinningles volgen of een spinningles volgen via een Youtube filmpje. In de spinninglessen moet je afwisselen met staand en zittend fietsen. Vooral tijdens het staand fietsen is de belasting voornamelijk op je kuiten en minder op je bovenbenen. Door dit af te wisselen werk je sneller aan het uithoudingsvermogen van je kuiten dan als je continue alleen je kuiten traint. Hierdoor zal je snel progressie zien. Dit soort training past ook bij het dagelijkse leven, omdat tijdens het dagelijkse leven de belasting op je kuiten ook afwisselend is.

Kracht

Tijdens de cardio train je de lange spieren van je kuiten, maar daarnaast is het ook belangrijk om de korte spieren van je kuit te trainen. Deze spieren train je door krachtoefeningen te doen. Je kunt bijvoorbeeld calf raises doen. Bij deze oefening sta je op een verhoging met je tenen. Daarna ga je zo hoog mogelijk op je tenen staan en zakt daarna zoveel mogelijk naar onderen. Dit doe je een aantal herhalingen. Daarna rust je en herhaal je dit een aantal keer. Je kunt de oefening verzwaren door iets zwaars naast je vast te houden. Je kunt deze oefening ook op het fitnessapparaat de leg press uitvoeren. Een andere manier om je kuiten met kracht te trainen is door spring oefeningen. Je kunt bijvoorbeeld jump squats of jumping jacks doen. Met touwtje springen train je ook je kuiten. Dit is dan een combinatie van kracht en cardio.

Lees hier nog meer tips om je kuiten te trainen.