Stoppen met roken is niet alleen een kwestie van doorzetten, maar ook van gezond eten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het eten van groenten en fruit de smaak van sigaretten viezer maakt. Hierdoor wordt het makkelijker om te stoppen én om veel gezonder te gaan leven.

Kaas en appels
De onderzoekers adviseren mensen die trek hebben in een sigaret, maar eigenlijk willen stoppen, eerst flink wat kaas, appels of zoete aardappelen te eten. Als ze daarna een sigaret opsteken, smaakt die helemaal niet. Bovendien zorgen die levensmiddelen ervoor dat je lijf weer gezond wordt. Er zijn ook dingen die je beter kunt mijden. Vlees en alcohol zijn bijvoorbeeld weer ongezond en zorgen er juist voor dat die sigaret ineens heel lekker smaakt.

Kaakspieren trainen
Andere voedingsmiddelen die helpen bij het stoppen met roken zijn hapjes waar je goed op kunt kauwen. Denk hiervoor aan wortels, selderij, pepersticks, noten en gewone popcorn. Hiermee zet je je kaakspieren flink in beweging en verminder je de behoefte aan een sigaret. Wie écht heel gezond wil doen, eet ook extra veel Omega-3 vetzuren. Die gaan namelijk de lichamelijke gevolgen van roken tegen. Omega-3 vetzuren zijn onder meer te vinden in wilde zalm, lijnzaad en sojabonen.

Bron:MNN.com

Afbeelding: cyanocorax, Flickr.com

Lees ook:

5 lekkernijen voor gezonde tanden
De meest hardnekkige fabels over roken
Vlees maakt dik, yoghurt maakt slank