Gelukkig en gezond zijn, dat wil bijna iedereen wel. Maar hoe pak je dat aan? En hoe weet je wat werkt? Dat laatste wordt dankzij een onderzoek van Dr. Richard Wiseman, professor psychologie aan de universiteit van Hertfordshire, ineens een stuk makkelijker. Hij onderzocht namelijk wat de geheimen waren van de gelukkigste mensen ter wereld. Aan de hand daarvan formuleerde hij vier tips die iedereen kan toepassen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Pluk de dag
Tijd is het kostbaarste wat je hebt. Als tijd eenmaal verstreken is, krijg je deze niet meer terug. Gelukkige mensen maken optimaal gebruik van tijd. Ze stellen niet uit, maar doen wat ze moeten doen. Ook zeggen ze geen dingen af als ze er eigenlijk geen zin in hebben, want je weet nooit of zo'n uitnodiging weer een keer langs komt. Ook op tijd opstaan kan hierin belangrijk zijn; als je vroeg opstaat, kun je veel meer van de dag genieten dan wanneer je de halve dag op bed ligt!

Geluk is geen toeval
Verwar geluk niet met toeval. Geluk is geen toeval en toeval is geen geluk. Als dingen mis gaan, dan wil dat niet automatisch zeggen dat je ongeluk hebt. Je kunt ook toevallig een paar keer even net aan de verkeerde kant staan. Andersom is het wel goed om je zegeningen te tellen. Over het algemeen valt het mensen die geluk hebben namelijk helemaal niet op dat hen ook wel eens vervelende dingen overkomt. Als je je richt op het positieve, dan maakt het negatieve ineens veel minder uit en kun je daar veel makkelijker overheen stappen.

Zie jezelf als gelukkig
Als je denkt dat je ongelukkig bent, dan is het een kwestie van tijd voor je dat ook wordt. Mensen die zichzelf als gelukkig zien, benaderen situaties over het algemeen op een positievere, meer open manier. Daardoor zijn ze beter in staat om eventuele veranderingen te verwerken. Opvallend is dat dit voor iedereen werkt; als je veel ongeluk denkt te hebben en je kunt je mindset veranderen, dan zul je merken dat je ongeluk verdwijnt.

Let op
Opletten lijkt soms meer tijd te kosten, maar is over het algemeen een stuk beter voor je. Je hebt daardoor meer rust en minder angst. Dit kan verrassende resultaten opleveren, zo blijkt uit een experiment dat Wiseman uitvoerde: "Ik liet gelukkige en ongelukkige mensen een krant lezen en vroeg ze hoeveel foto's er in de krant stonden. De ongelukkige mensen hadden ongeveer twee minuten nodig om de foto's te tellen, de gelukkige mensen maar een paar seconden. Op de tweede pagina van de krant stond namelijk in forse letters: "Stop met tellen. Er staan 43 foto's in deze krant." Het opvallende was dat ongelukkige mensen hier vaak overheen lazen, terwijl gelukkige mensen - die niet angstig waren - het wel zagen.

Bron:Huffington Post

Lees ook:
Ouderdom maakt gelukkig
4 geheimen om prettig oud te worden
Vrouwen zijn echt slimmer dan mannen