Geluk zit vaak in kleine dingen. Maar in welke dingen precies? Hier lees je vier verrassende manieren om gelukkiger te worden. Groot voordeel: ze hoeven niet eens veel moeite of geld te kosten.

Verdien minder geld
Veel geld brengt niet alleen een bepaald gemak met zich mee, het geeft ook veel keuzes. En die keuzes kunnen soms behoorlijk beknellend werken. Als je minder geld hebt, heb je ook minder keuzes. Waarschijnlijk woon je kleiner, werk je minder, heb je minder bezittingen en heb je dus meer tijd en ruimte om gewoon van het leven te genieten. Vind je je werk helemaal niet leuk? Dan maakt tevreden zijn met minder geld het vaak mogelijk om je baan op te zeggen en iets te gaan doen wat je wél leuk vindt.

Doe geen dingen die niet bij je passen
Of het nu gaat om werk of je sociale leven: doe geen dingen die niet bij je passen. Besteed liever tijd en aandacht aan de dingen die je tijd en energie wél waard zijn. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid als je niet het idee hebt dat je je leven leeft voor iets of iemand anders.

Wees egoïstisch
Geven is fijn en iets voor een ander doen ook. Maar vergeet daarin jezelf niet. Wees ook eens egoïstisch en doe net zoveel voor jezelf als je voor een ander zou doen. Ga op vakantie, zeg die rotbaan op en ga gerust eens uit, ook als dat betekent dat je je partner en/of kinderen een avondje thuis moet laten. Alleen wie goed voor zichzelf zorgt, kan ook goed voor een ander zorgen.

Ga op een informatiedieet
Dankzij tv, internet en mobieltjes kun je op elk moment weten hoe het ervoor staat. Met de wereld, maar ook met je vrienden, familieleden of andere dingen. Handig, want dan ben je op de hoogte, maar hoe belangrijk is dat nu eigenlijk? Uit verschillende onderzoeken is namelijk ook gebleken dat die informatie-overload het moeilijker maakt om te ontspannen en de kans op spanning en depressie vergroot. Aan de andere kant blijken mensen die minder tv kijken gelukkiger te zijn. Als dat iets te ver gaat, ga dan tenminste op een informatiedieet en leg tablet, mobiele telefoon, laptop of andere digitale poorten naar de buitenwereld ook eens weg en geniet van wat écht in de buurt is.

Bron:Huffington Post

Lees ook:

Wist je dat eten je ook gelukkig kan maken?
Geluk zit ‘m soms in eenvoud
Familie is belangrijker dan geld