Even heerlijk een bubbelbad nemen, kan het nog luxer? Het is heerlijk om gewoon ook een jacuzzi te hebben en niet afhankelijk te zijn van een bad elders. Een bubbelbad is niet alleen een fijne manier om te baden, het is ook nog eens gezond. Overigens is het altijd van groot belang om te zorgen dat je op een veilige manier gebruikmaakt van een dergelijk bad. In warm water voelen niet alleen mensen zich prettig, dat geldt ook voor een aantal bacteriƫn die je liever vermijdt. Hou je aan de instructie voor een bubbelbad wat betreft hygiƫne. Dan kan je zorgeloos genieten en profiteren van de volgende zaken die bijdragen aan je gezondheid.

1. Ontspannen spieren

In de fysiotherapie is het al lange tijd bekend dat een combinatie van warmte en massage goed is om je spieren te laten ontspannen. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden bij sportblessures. Dat is nu precies wat je bereikt in een warm bubbelbad. Spieren hebben die ontspanning af en toe nodig. Hierdoor is het mogelijk dat kleine problemen zoals een ontsteking of een verrekking sneller genezen. Ook zullen de spieren in ontspannen toestand afvalstoffen afvoeren. De waterstralen in een bubbelbad kan je gebruiken om bepaalde spieren nog wat extra massage te bieden.

2. Betere bloedcirculatie

Door het warme water gaat je hartslag licht omhoog en verbetert de bloedcirculatie omdat de aderen wat verder open gaan. Hierdoor is het mogelijk dat zuurstof en voedingsstoffen sneller door het lichaam worden getransporteerd. Herstel kan hierdoor op celniveau beter plaatsvinden. Dat heeft ook bij de huid een positieve invloed waardoor je er gewoon beter uit gaat zien.

3. Extra transpiratie

De warmte zorgt ervoor dat je meer transpireert en daardoor kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. In combinatie met de ontspannen spieren en de betere bloedcirculatie is een bubbelbad ook een soort detox en frist je lichaam er heerlijk van op. Denk er wel aan dat je redelijk veel vocht kan verliezen als je een lang bad neemt. Drink dus vooraf of achteraf voldoende water om het dehydrateren tegen de gaan. Door de warmte krijg je meestal vanzelf wel dorst.

4. Een mentale opkikker

Terwijl je lichaam zich ontspant in een bubbelbad heeft het vaak een omgekeerde maar positieve invloed op de geest. Door een bad lijk je geestelijk scherper te worden en je frisser te voelen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je lichaam ontspanning vindt en jij je geest ook even leeg kan maken. Eem mooie manier om de stress van een dag te verwerken.

5. Het metabolisme versnelt

De warmte heeft als bijkomend effect dat de stofwisseling wat sneller verloopt. Ook op deze wijze raak je afvalstoffen sneller kwijt. Daarbij heb je nog het voordeel dat er ook wat extra kilootjes kunnen verdwijnen. Overigens moet je voor het beste effect ook gezond eten en voldoende bewegen.

Inmiddels heb je wel begrepen waarom een bubbelbad vaak te vinden is in een spa en onderdeel uitmaakt van een schoonheidsbehandeling. Nog een weetje: jacuzzi is de naam van een Amerikaanse fabrikant van bubbelbaden die inmiddels zo bekend zijn dat het vaak wordt gebruikt als aanduiding van het product.