Het coronavirus heeft de afgelopen periode voor veel stress en onzekerheid in ons leven gezorgd. Wellicht voel je meer spanning in je lijf en zit je gewoon niet lekker in je vel. Nu de vaccinatiestroom op gang lijkt te zijn, krijgen we ook steeds meer vrijheden terug. Tijd dus om eens lekker te ontstressen van het coronavirus. Ga er even tussenuit en ontspan!

Je hebt in de afgelopen periode vaak regelmatig het ‘even geen corona’-gevoel gehad. Het was lastig om er aan te ontsnappen, aangezien we vooral veel tijd thuis moesten doorbrengen. Elke dag kwam er via het nieuws veel informatie op ons af.

Stress signalen herkennen

Je bent in de afgelopen tijd veel bezig geweest met de vraag hoe je jezelf en je naasten kunt beschermen tegen het virus. De veranderingen in het dagelijks leven hebben voor veel onrust gezorgd. Het is heel normaal om stress te voelen in deze situatie. Gevoelens van angst, bezorgdheid en onzekerheid horen er bij. Maar waaraan herken je precies de signalen dat je stress ervaart? De meest voorkomende zijn:

  • Je bent snel afgeleid, hebt moeite met concentreren en bent vergeetachtig.
  • Je kunt jezelf moeilijk ontspannen, bent prikkelbaar, somber, ervaart angst en hebt een ‘vol hoofd’.
  • Je lichaam voelt vermoeid aan of je bent juist heel energiek. Je voelt je gespannen, rusteloos, zweet veel, je schrikt sneller, hebt hoofdpijn, een veranderende eetlust en ervaart slaapproblemen.
  • Je zondert jezelf af en hebt moeite om taken af te maken.

Ontstressen in Nederland

Heb jij last van stress? Dan is het tijd om er eens tussenuit te gaan. Gewoon even de boel de boel laten. Lekker jezelf opladen in een andere omgeving dan thuis. En daarvoor hoef je niet naar het buitenland. Nederland heeft genoeg leuke plekjes om helemaal tot rust te komen. We geven je 5 tips:  

Omgeving Zuid-Holland
In de bruisende stad Rotterdam zul je je niet snel vervelen. Er is altijd wel wat te beleven. Ga naar één van de parken, bezoek musea of wandel lekker door de stad of langs het water van de Maas. Het vakantiepark Rotterdam is een prima uitvalbasis om deze stad en de rest van de omgeving in Zuid-Holland te verkennen. Vergeet ook zeker niet Diergaarde Blijdorp te bezoeken of de Euromast te beklimmen.   

Omgeving Limburg
Toch liever genieten van glooiende landschappen en de natuur? Boek dan vakantiepark Valkenburg, de parel van het Zuiden. Maak lange wandelingen over glooiende paden, bezoek de fijne dorpjes of maak een uitstapje naar de gezellige stad Maastricht.

Omgeving Drenthe
Bezoek de mooiste plekjes van deze oerprovincie. Je vindt de overblijfselen uit de steentijd in het mooie natuurlijke landschap van Drenthe. We hebben het dan natuurlijk over de ‘hunebedden’. Drenthe is een must-visit voor de echte natuurliefhebbers, er zijn genoeg Nationale Parken om helemaal tot rust te komen.

Omgeving Zeeland
Strand in eigen land, daarvoor moet je in Zeeland zijn! Bezoek de gezellig badplaatsen van deze regio en geniet van het zonnetje met het zand tussen je tenen. Is het iets minder lekker weer? Waai dan heerlijk uit aan de Zeeuwse kust. Perfect om je hoofd leeg te maken.

Omgeving Utrecht
kanoën door de Utrechtse grachten, het topje van de Domtoren beklimmen of genieten van de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. De veelzijdigheid die de Utrechtse omgeving te bieden heeft, laat jou alles om je heen even helemaal vergeten.

Kortom, genoeg leuke plekken en genoeg te beleven in Nederland!