Als ZZP’er is je bestelauto vaak een onmisbaar onderdeel van je bedrijfsvoering. Wellicht vervoer je met je bestelauto goederen, bezoek je klanten of neem je gereedschap mee op pad, de auto is in elk geval een essentieel onderdeel van je dagelijkse werk. En daarom is het cruciaal om goed verzekerd de weg op te gaan. Met de juiste verzekering voor je bestelauto verminder je niet alleen risico’s, het verlaagt ook je stressniveau omdat je weet dat alles goed geregeld is. En dat is wel zo fijn voor je gezondheid, én je productiviteit.

Goed gedekt op weg

Bij het afsluiten van een zzp bestelautoverzekering zorg je ervoor dat je gedekt bent tegen onverwachte gebeurtenissen zoals een ongeval, diefstal of schade. Een goede verzekering biedt daarin niet alleen financiële bescherming, maar ook een gevoel van zekerheid waardoor je je werk zonder zorgen kunt uitvoeren. Totale focus op je werk dus.

Stress verminderen

Door financiële onzekerheden en het risico op onverzekerde schade kun je tijdens het werk stress ervaren. Naast dat stress slecht is voor je mentale gemoedstoestand, kan het fysieke gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan hoge bloeddruk, hartklachten en een verzwakt immuunsysteem. Investeer dus in een goede bestelautoverzekering en zorg ervoor dat je je volledig kunt concentreren op wat echt belangrijk is: je werk en je welzijn.

Verzekering kiezen

Bij een bestelautoverzekering afsluiten kies je minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid (WA), dat is wettelijk verplicht. Deze verzekering dekt schade die je met het voertuig bij anderen veroorzaakt. Daarnaast kun je uit de basisdekkingen WA+ en Allrisk kiezen. Bij WA+ ben je ook verzekerd voor specifieke schades aan je bedrijfsauto, zoals schade door brand en storm. Naast één van de drie basisdekkingen kun je ook aanvullende verzekeringen afsluiten, dan ben je nóg beter verzekerd. Veel verzekeraars bieden onder andere en inzittendenverzekering aan. Hiermee ben je zelf beter verzekerd bij een ongeluk, maar dat geldt ook voor passagiers. Wellicht slim als je regelmatig anderen vervoert. Ook is dan de schade aan privéspullen verzekerd.

Eigen risico

Ook bij een bestelautoverzekering betaal je eigen risico. Veel verzekeraars hebben hier een standaard bedrag voor vastgesteld. Zo heb je bij Univé standaard een eigen risico van 250 euro als je een verzekering voor je bestelauto afsluit. Je kunt dit bedrag verhogen naar 500 of 1000 euro. Ondanks dat je zelf opdraait voor een groter deel van de kosten bij schade, kan dit toch interessant zijn. Een verzekeraar geeft je namelijk korting op de premie als je voor een hoger eigen risico kiest.

Schadevrije jaren

Een jaar waarin je geen schade claimt, wordt in de verzekeringswereld ook wel een ‘schadevrij jaar’ genoemd. Je stijgt in dat geval een treetje op de bonus-malusladder. Aan de hand hiervan bepalen verzekeraars hoeveel no-claimkorting je krijgt. Hoe hoger je op de ladder staat, hoe hoger de korting. Ben je benieuwd wat de invloed van je schadevrije jaren is op de premie van je autoverzekering? Maak dan een berekening op de site van een verzekeraar.

Extra zorgen verlichten

Het is daarnaast belangrijk om na te denken over de gezondheidsimplicaties van je verzekeringskeuze. Als je vaak lange afstanden rijdt, kan het waardevol zijn om te kiezen voor een verzekering die uitgebreide pechhulp biedt. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig lang langs de weg hoeft te wachten, wat stress en ongemak kan verminderen. Bovendien kunnen aanvullende verzekeringen zoals inzittendenverzekering medische kosten dekken voor jou en je passagiers na een ongeval, wat financiële zorgen kan verlichten en toegang tot snelle medische zorg kan garanderen. Door een goede verzekering te kiezen, bescherm je niet alleen je bedrijfsauto, maar ook de gezondheid en veiligheid van iedereen die ermee reist.