Het belang van voldoende bewegen mag duidelijk zijn. Het advies is niet zomaar om dagelijks minimaal een half uur in beweging te komen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om elke dag voldoende te ontspannen. Daarmee blaas je stoom af en kom je mentaal even tot rust. Gelukkig is het ook mogelijk om beweging en ontspanning met elkaar te combineren.

Zwemmen

Zwemmen is ontzettend goed voor je lichaam. Water biedt namelijk een natuurlijke weerstand, waardoor je kunt bewegen zonder je gewrichten te belasten. Dit maakt water een ideale omgeving voor zowel beweging als ontspanning.

Tijdens het trekken van baantjes hoef je even nergens aan te denken. Ondertussen kom je wel in beweging en verbrand je de nodige calorieën. Dit lijkt dus een perfecte combinatie van beweging en ontspanning te zijn.

Bonustip: kijk ook eens naar bijvoorbeeld aquagym. Met aquagym stimuleer je je cardiovasculaire gezondheid en verbeter je je spierkracht. Het drijfvermogen van het water werkt ook nog ontspannend en vermindert stress.

Tuinieren

Tuinieren is ook een perfect voorbeeld van beweging en ontspanning. Tijdens het tuinieren zelf ben je lekker in beweging, waarna je later op je loungeset onder de parasol van je prachtige tuin kunt genieten. Dit brengt dus zowel ontspanning als beweging met zich mee.

Dit geldt overigens ook voor het inrichten van je tuin. Kijk bijvoorbeeld op tuinmeubelshop.nl voor de mooiste meubelen, maak een tuinontwerp en creëer de tuin van je dromen. Dit vraagt absoluut om enige inspanning, maar levert uiteindelijk een zeer voldaan gevoel op.

Yoga

Even je hoofd leegmaken en toch in beweging komen? Dat is mogelijk tijdens een yogales. Tijdens een yogales keer je helemaal tot jezelf, geniet je van innerlijke rust en breng je ook nog je lichaam in beweging.

Het leuke hierbij is dat je op veel manieren yogalessen kunt volgen. Er bestaan inmiddels tientallen soorten stromen yoga, terwijl ook elke yogadocent anders les geeft. Een leuke aanvulling hierop zijn de online yogalessen. Deze lessen kun je, bijvoorbeeld via YouTube, gewoon vanuit huis volgen. Het volgen van een yogales hoeft hierdoor niet meer lang te duren.

Fietsen door de natuur

Veel mensen komen volledig tot rust in de natuur. Even niet het geluid van auto’s, van een drukke stad of van een voorbijrazende trein. In plaats daarvan hoor je het stille landschap geluid en geniet je van prachtige vergezichten.

Dit kun je ook nog eens combineren met voldoende beweging. Pak je fiets, stippel een mooie route bij je in de buurt uit en geniet van zowel ontspanning als beweging.

Ook fietsen kun je op allerlei verschillende manieren doen. Je kunt het op je gemakje doen of hier een soort van wedstrijdelement aan toevoegen. Ook is het mogelijk om allerlei routes in heel Nederland te fietsen. Kies je voor bijvoorbeeld een fietsvakantie? Dan is het voor een langere periode optimaal bewegen en ontspannen.

Bewegen en ontspannen gaat dus prima samen. Welke van bovenstaande ideeën spreekt je het meeste aan? Kom direct in beweging en geniet van de innerlijke rust.