Gezond en gelukkig leven, willen we dat niet allemaal? Soms lijkt dat echter nog niet zo gemakkelijk. 'Gezond' associëren we vaak met veel sporten, de lekkere dingen laten staan en dingen tegen ons zin doen, terwijl we het gevoel kunnen hebben dat werk, een tekort aan geld of andere omstandigheden ons geluk in de weg staat. En voor zulke problemen zal alleen een ingewikkelde, ingrijpende oplossing voldoende zijn. Zo'n oplossing schrikt echter weer teveel af, waardoor we snel weer in dezelfde positie terecht komen.

Gelukkig hoeft het niet zo te zijn. Dr. Frank Lipman en Daniëlle Claro schreven een broek met daarin de nieuwe gezondheidsregels, die ervoor zorgen dat je op een makkelijke manier gelukkiger en gezonder kunt worden. Niet door je aan strakke diëten te houden of je leven om te gooien, maar door simpelweg wat eenvoudige leefregels te volgen. Wij hebben de 7 belangrijkste adviezen van deze experts voor je op een rijtje gezet.

Sport zoals kinderen spelen

Breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan sporten? En zie je het helemaal niet zitten om naar de sportschool te gaan? Dat is ook helemaal niet nodig. Ons lichaam is niet gemaakt voor duurtraining, het is gemaakt voor intervaltraining. En daarvoor hoef je geen strak schema aan te houden, het is meer dan genoeg om af en toe nét even een tandje bij te zetten. Je hoeft niet bang te zijn dat je op die manier minder calorieën verbrandt: intervaltraining is juist intensiever.

Breng tijd door met je geliefden

Tijd doorbrengen met mensen waar je van houdt is goed voor je immuunsysteem. Je kunt met ze lachen, met ze praten over je problemen en goed luisteren. Sommige mensen brengen automatisch al veel tijd door met hun geliefden. Als dat voor jou niet geldt, doe er dan je best voor. En ga dan een stapje verder dan een telefoontje of een berichtje: het is ook belangrijk dat je elkaar aan kunt raken!

Eet alle kleuren van de regenboog

En dan hebben we het niet over een zak jellybeans! Groenten en fruit zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Des te intenser de kleur, des te meer bescherming de producten bieden tegen virussen en bacteriën. Zo wordt de kans op ziekte dus een stuk kleiner.

Doe dagelijks iets waar je dol op bent

Al is het maar tien minuten: die dagelijks iets waar je dol op bent. Hoe druk je ook bent, er is altijd wel een blokje van tien minuten in je dag te vinden. En het hoeft niets meeslepends te zijn; muziek draaien en in de huiskamer dansen, een instrument bespelen, schetsen, het kan allemaal. Maar doe het dagelijks en doe het bewust.

Vul je voeding aan

Eet niet alleen alle kleuren van de regenboog, maar zorg wekelijks ook voor wat extra donkere bladgroenten, avocado's, zwarte bessen, eieren en walnoten. Deze voedingsmiddelen helpen tegen bijvoorbeeld hartziekten en kanker en bevatten eiwitten en goede vetten. Ze vullen bovendien goed, waardoor je minder de neiging hebt om te snacken en beter in vorm blijft. Ook daar word je gelukkiger van!

Loop op blote voeten

Loop eens lekker rond op blote voeten. Niet alleen thuis, maar ook buiten, op het gras, zand of grond. Dit is goed voor je immuunsysteem, maar kan je ook het gevoel geven dat je weer opgeladen bent. De grond geeft namelijk elektronen door, die een kalmerend en helend effect hebben op het lichaam.

Kijk eens naar boven

Het is zo makkelijk om de hele dag naar beneden te kijken, maar doe het eens niet. Kijk eens naar boven. Maak oogcontact met anderen, in plaats van dat je alleen contact zoekt via je telefoon. Doe dit bijvoorbeeld terwijl je onderweg bent of als je lunchpauze hebt. Zorg ervoor dat je deel uitmaakt van je omgeving. Je zult merken dat je hier een stuk vrolijker van wordt!

Bron:Huffington Post