Thuis je werkmail bekijken is behoorlijk ongezond. Dat blijkt uit een Duits onderzoek dat werd uitgevoerd onder 57.000 mensen. Wie thuis - bijvoorbeeld via de smartphone of tablet - buiten werktijd nog e-mail controleerde, had over het algemeen vaker last van hoofdpijn, slapeloosheid, hartproblemen, moeheid, spanning en spierklachten. Ook maagklachten kwamen bij hen vaker voor. De wetenschappers vragen daarom om een betere scheiding tussen werk en privé en probeert vooral werkgevers op te roepen om zich niet te mengen in de privé-tijd van werknemers. Volgens hen heeft het lichaam namelijk tijd nodig om te herstellen en gebeurt dat alleen als iemand écht helemaal niet met werk bezig hoeft te zijn.

Zelfs een beetje werk doen levert al problemen op. Dr. Anna Arlinghaus: "Onze resultaten laten zien dat zelfs een klein beetje extra werk buiten de vastgestelde werktijden al kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het verband tussen deze twee zaken is heel erg sterk."

Een van de bedrijven die al gehoor heeft gegeven aan de oproep van de wetenschappers is het Duitse Daimler: vorige maand werd op elke computer binnen het bedrijf software geïnstalleerd die automatisch e-mails verwijdert gedurende de vakantieperiode van de werknemer. Zo hebben mensen echt vakantie en kunnen ze naderhand weer fris beginnen. Managers bij Deutsche Telekom hebben ingestemd te stoppen emt het versturen van e-mails naar medewerkers tijdens de avonduren, weekenden en vakantieperiodes. Volkswagen stopte in 2011 al met het 's avonds versturen van e-mails.

Bron:Daily Mail - Health