Wanneer je als bedrijf gaat verhuizen komt hier veel bij kijken. Je kan natuurlijk direct een verhuisbedrijf inhuren, maar dit is niet altijd de meest handige manier. In sommige branches en bedrijfstakken werk je soms met zulke gevoelige informatie dat je liever niet hebt dat derden daarmee aan de haal gaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij medische dossiers. Ook kan het zijn dat het zo belangrijk is dat het gestructureerd en op inhoud gebeurt, dat hier betrokkenheid van eigen medewerkers bij nodig is. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, mits het veilig gebeurd. Het is dan ook aan de werkgever om ervoor te zorgen dat de verhuizing goed en veilig verloopt. Hoe je dat als werkgever organiseert? Lees snel verder. 

De voorbereiding 

Voordat je begint is het goed om de nodige voorbereidingen te treffen. Zo is het aan te raden om een kleine kerngroep, wellicht onder leiding van het hoofd bedrijfsvoering of facilitaire dienst, in te stellen als projectgroep. Zij kunnen de algehele leiding nemen en inschatten wat nodig is. Dit zal per situatie verschillen, maar geef ze wel duidelijk mee dat het veilig moet. Vraag ze anders ook dit af te stemmen met een erkend bedrijf, zij kunnen bijvoorbeeld aangeven of het nodig is een verhuislift te huren. Dit kun je al snel en voordelig online regelen tegenwoordig op de verhuisliftvergelijker.nl. Vooral in oudere binnensteden en hoge kantoorpanden is dit een aanrader, bijvoorbeeld een verhuislift huren in Rotterdam is dan ook een must in de meeste gevallen. 

Goed verzekerd 

Naast de spullen en voorbereidingen, is het ook belangrijk om te checken of je goed verzekerd bent. Niet alleen verzekerd voor het geval dat er iets stuk gaat, maar ook voor het geval een werknemer iets overkomt. Want werknemers gaan in de meeste gevallen totaal ander werk doen dan dat ze meestal doen. Dit vraagt iets anders van hen en de kans dat er een ongeval ontstaat is dan ook groter. Vraag ook altijd de desbetreffende werknemers of ze zelf deze werkzaamheden écht willen verrichten en geef ze eventueel vooraf een voorlichting over de wijze waarop. Alleen op die manier kun je hen voorbereiden en treft jou als werkgever geen enkele blaam wanneer er wel iets niet helemaal goed gaat. 

Kortom; als bedrijf in de medische sector is het goed voor te stellen dat je niet anderen dit laat doen, of dat je in ieder geval een groot deel door je eigen mensen laat doen. Ga er niet vanuit dat dit allemaal wel vanzelf gaat en goed loopt, hier zijn de nodige voorbereidingen en kosten aan verbonden. Alleen dan kun je ervoor zorgen dat deze verhuizing goed verloopt en ergonomisch verantwoord is. Je wilt natuurlijk graag dat alles goed verloopt, maar je wilt nog liever dat je eigen mensen gewoon hun werk kunnen blijven doen zonder dat hier allerlei ongevallen uit voort komen. Succes met verhuizen!