Eén keer in de week een les of dagelijks op een matje? Hoe vaak je aan yoga doet is persoonlijk. Eigenlijk is het veel belangrijker wát het met je doet. De intensiteit ervan is daarbij van belang, en het is ook belangrijk dat je ervan geniet. Zowel lichamelijk als geestelijk. Daar horen ook functionele en mooie spullen bij die het plaatje compleet maken.

Yoga houdt meer in dan fysieke oefeningen om leniger en soepeler te worden. Het gaat er ook om wat gerichte oefeningen met je doen. Daarmee is gezegd dat ook de geest een rol speelt bij yoga. Het gaat in alle gevallen om die verbinding, tussen lichaam en geest. Eigenlijk zou je het zelfs een levensstijl kunnen noemen, die je niet wordt opgedrongen, maar waar je voor kiest omdat het je gelukkiger of meer tevreden maakt. Je komt er lekker door in je vel te zitten, bouwt flink wat weerstand op en voelt je daardoor gezond en blij.

Yoga is veelzijdig en door iedereen uit te voeren

Het is de reden dat yoga steeds vaker wordt gedaan door mensen uit alle lagen van de bevolking. Het is niet louter voorbehouden aan ‘alternatievelingen’. Ook zakenmensen doen aan yoga. Om maar eens twee voorbeelden te noemen. Veel sporters voegen yoga toe aan hun wekelijkse trainingen. Juíst omdat niet alleen het lijf, maar ook de mind er goed bij gaat. De ademhaling een rol speelt en de concentratie wordt verbeterd. Yoga is heel veelzijdig en is door iedereen te doen.

Misschien ben jij iemand die al aan yoga doet en één keer in de week op de fiets met een yogamat onder de arm naar de les gaat. Dat is enorm goed, voor zowel je lijf als je geest. Je komt er weer helemaal relaxed vandaan. Veel mensen zullen beamen dat hoe langer die les geleden is, hoe minder relaxed je raakt. Tijd voor een nieuwe les dus.

De vraag hoe vaak je aan yoga zou moeten doen is dan ook lastig te beantwoorden. De een heeft genoeg aan die één keer in de week, de ander doet iedere dag een aantal oefeningen en is voorzien van alle mogelijke producten uit de yogashop.nl en heeft er zelfs een kamertje voor ingericht.

Maak een routine van je yoga-oefeningen

Om er veel uit te halen is het belangrijk dat je er een routine van maakt, hoe vaak jij ook maar wenst aan yoga te doen. De regelmaat zorgt ervoor dat je lijf er wel bij vaart en jij je er goed bij voelt. Of dat nu één keer in de week of drie keer in de week is. Maak er tijd voor vrij en doe het op vaste momenten. Dan houd je het ook goed vol en heb je er het meeste plezier van omdat je er niet over na hoeft te denken.

Kies voor een variatie aan oefeningen. Laat je inspireren door je eigen yogaleraar of -lerares, kijk in boeken, op YouTube en ga zo maar door. Zorg ervoor dat je alle spiergroepen aan bod laat komen. Doe aan stretchen, meditatie en ademhalingsoefeningen. Ook dat zorgt ervoor dat je variatie inbouwt en dat maakt het niet alleen completer, maar ook fijner om te doen.

Geniet van de oefeningen en van mooie yoga-accessoires

Wat ook helpt om het regelmatig te doen: mooie spulletjes. Een fijne yogamat in een kleur waar je voorkeur naar uitgaat. Handdoeken, kussentjes en een meditatiekussen. Een mooie yogatas en fraaie yogablokken. Het zijn zomaar enkele voorbeelden van comfortabele en functionele spullen voor als je regelmatig aan yoga wilt doen. Deze accessoires, waarmee je op een doeltreffende en gezonde manier aan yoga kunt doen, tref je bij het merk Love Generation. Mooie kussens en matten met of zonder sfeervolle opdruk waarop je jouw oefeningen goed kunt uitvoeren. Wat jou goed doet, mag er immers ook wel mooi uitzien.