Als werkgever is het belangrijk om een fijne sfeer te creëren voor je werknemers. Denk aan een lekkere lunch, fijne kantoorstoelen, en een gezellige vrijdagmiddagborrel. Ook op het gebied van een gezonde en duurzame levensstijl kun je je werknemers een handje helpen. 

Een gezond team is een vrolijk team, dus zorg ervoor dat ze actief zijn en gezond eten. Benieuwd naar hoe jij je werknemers helpt bij een gezonde en duurzame levensstijl? Lees dan snel verder! 

Energiezuinig en actief naar kantoor

Ten eerste moedig je je werknemers aan om met de fiets naar kantoor te komen. Doe dit door middel van een fietsenplan en een veilige fietsenstalling. Biedt jij je werknemers een bedrijfsauto aan? Kijk dan naar de mogelijkheden van een elektrische auto voor zo min mogelijk uitstoot. Benieuwd naar of dit mogelijk is voor jouw onderneming? Bekijk dan eerst de mogelijkheid op een financial lease.

Fruit en groente op kantoor

Een belangrijk punt bij een gezonde levensstijl is het binnenkrijgen van het benodigde fruit en groente. Niet iedereen denkt erover na om dit vanuit huis mee te nemen. Zet daarom een schaal met tal van fruit en groente neer in de lunchruimte. Zo help je je werknemers eraan herinneren dat ze tussendoor even snel een gezonde snack pakken.  

Actieve teamuitjes

Teamuitjes zijn cruciaal voor een gezellige werksfeer. Het is natuurlijk hartstikke leuk om met zijn allen ergens te gaan zitten, met de lekkerste snacks en de leukste gesprekken. Je kunt dit ook combineren met een actief werkuitje. Ga bijvoorbeeld met zijn allen een nieuwe sport proberen of ga erop uit in de natuur. Zo zijn jullie gezond bezig, maar werk je ook op een actieve manier aan een hecht team. 

Een plek om buiten te zijn

Tot slot heeft de frisse buitenlucht een grote impact op je fysieke en mentale gezondheid. Ook je werknemers zullen graag tussen het werk door graag even een luchtje scheppen. Zorg daarom voor een plek waar je werknemers in hun pauze van het zonnetje en de frisse lucht kunnen genieten. Denk aan een dakterras of een gezellige tuin. Zet er stoelen en tafels neer om er zo ook tijdens de lunch én vrijdagmiddagborrel van te genieten. 

 Zoals je ziet kun je op een leuke manier werken aan een duurzame en gezonde levensstijl van je werknemers. Moedig ze aan om met de fiets of een zuinige auto naar het werk te komen; laat dan wel de financial lease berekenen. Zorg daarnaast voor genoeg fruit en groente op kantoor en laat ze lekker bewegen tijdens actieve teamuitjes. Regel tot slot een buitenruimte voor wat frisse lucht. Een gezond team zorgt voor een fijne werksfeer!