De Nederlandse herfst is vaak donker en nat. Maar het seizoen heeft ook veel voordelen en kan zelfs goed zijn voor de gezondheid. Het is vaak gewoon een kwestie van iets anders tegen zaken aankijken. Hier lees je daarom 5 redenen om wél heel blij te worden van de herfst.

1. Meer beweging
Sporten doe je in de herfst misschien minder vaak, maar toch zijn er veel manieren om juist in dit seizoen extra te bewegen. Bijvoorbeeld door flink in de tuin aan de slag te gaan. Een half uurtje bladeren harken zorgt er al voor dat je 50 calorieën verbrandt. Anderhalf uur actief aan de slag in de tuin zorgt ervoor dat je maar liefst 300 calorieën verbrandt.

Ook andere vormen van beweging zijn makkelijker. Een ritje op de fiets kan nu bijvoorbeeld zonder kans op een zonnesteek. 

2. Voordelig gezond eten
In de herfst zijn veel soorten groenten en fruit volop verkrijgbaar. Hierdoor zijn de prijzen laag. Sla je slag en eet dagelijks vers. Koop gerust wat extra en vries dit in voor de winter. Van grote hoeveelheden appels kun je bovendien appelmoes of jam maken. Dat is ook lang houdbaar. 

[1 van 3] Lees verder »

Lees ook:

- Honing helpt tegen puistjes
- Is biologisch eten echt gezonder?
- Op blote voeten lopen en andere leuke, gezonde gewoontes

Met de R in de maand is dit een goed moment om eens stil te staan bij je weerstand. Hoe zorg jij ervoor dat je ook in de herfst fit blijft? Vertel het ons!

Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.