Wil je graag meer leren op het gebied van voeding en welzijn? Dan kunnen documentaires je daar zeker bij helpen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel interessante documentaires op Netflix te zien over de schadelijke gevolgen van de intensieve vee-industrie voor ons klimaat. Wij zetten zes docu's op een rij.

1. Cowspiracy: The Sustainability Secret

Cowspiracy: The Sustainability Secret is een documentaire uit 2014. In de docu onderzoeken Kip Andersen en Keegan Kuhn het effect van de veehouderij op het milieu. Ook zien we hoe Amerikaanse en internationale milieuorganisaties met die informatie omgaan. Kip Anderson stuit op onverwachte muren en ontvangt zelfs indirecte waarschuwingen voor zijn veiligheid. Cowspiracy: The Sustainability Secret is een must see voor iedereen die duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan. Deze documentaire is te zien op Netflix.

2. The Game Changers

The Game Changers is een documentaire op Netflix waarin de voordelen van een plantaardig dieet worden onderzocht. Tijdens de documentaire komen er verschillende atleten en beroemdheden aan het woord. Zo zien we Arnold Schwarzenegger, Lewis Hamilton, Scott Jurek, Dotsie Bausch en Patrik Baboumian terug in de documentaire. Ze vertellen allemaal hoe de verandering naar een plantaardig dieet hun prestaties opmerkelijk heeft veranderd.

3. Food choices

In Food choices (2016) spreekt filmmaker Michal Siewierski met artsen, voedingsdeskundigen, koks en atleten over de invloed van voedingskeuzes op ons welzijn en het klimaat. De documentaire gaat ook in op verschillende misvattingen die er bestaan over voedsel en diëten. Bovendien worden er verschillende eetpatronen onderzocht. Ook deze documentaire is te zien op Netflix. En documentaires kijk je bij voorkeur altijd via snel internet.

4. What the Health

What the health is de opvolger van Cowspiracy: The Sustainability. In deze documentaire staat de invloed van dierlijke producten op onze gezondheid centraal. Zo wordt het verband tussen voeding en ziekte onderzocht. Daarnaast wordt de belangenverstrengeling tussen de farmaceutische industrie, de vee-industrie en verschillende gezondheidsorganisaties besproken.

5. Seaspiracy

Tot slot de documentaire Seaspiracy, die wereldwijd voor veel ophef heeft gezorgd. Dit is een documentaire uit 2021 over de impact van de visserij op het milieu. De documentaire is geregisseerd door Ali Tabrizi, een Britse filmmaker. In deze documentaire worden de destructieve effecten van visvangst op onze oceanen besproken. Zo claimen de makers dat de meeste plastic vervuiling het gevolg is van visnetten. Daarnaast waarschuwen ze dat door overbevissing binnen dertig jaar geen leven meer in de zee zal zijn.

6. Fed Up

Tot slot de documentaire Fed Up. Fed Up gaat over de Amerikaanse voedselindustrie en de toename van obesitas en obesitasgerelateerde ziekten. De makers claimen dat de fastfoodketens en de makers van verwerkte voedingsmaaltijden meer suiker toevoegen aan vetarm voedsel om ze beter verteerbaar te maken. En wist je dat suiker verslavender is dan cocaïne? Ook te zien op Videoland.