In bedrijfsverzamelgebouwen met serviced kantoorruimtes wordt vaak een lekkere uitgebreide lunch gebruikt als unique selling point om nieuwe huurders aan te trekken. Ook jij kunt hieraan meedoen als je een ondernemer bent. Je kunt er dan voor kiezen om een vette hap mee te nemen zoals een frikandellenbroodje of een broodje hamburger. Dit is natuurlijk niet bepaald goed voor je, al is het wel hartstikke lekker. Het is juist beter om een gezonde lunch naar binnen te werken, en dit wordt bij full-service kantoorconcepten ook zeker in overvloed aangeboden. Hierbij kun je onder meer kiezen voor de onderstaande gerechten. 

Tosti

Heel gezond is een tosti in principe niet, maar hier kan je wel verandering in brengen. Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van twee sneetjes spelt of volkorenbrood. Daarnaast moet je Hüttenkäse, een plakje kipfilet en een kleine eetlepel pesto plaatsen op het brood. Vervolgens is het zaak om zo snel mogelijk bij het tosti-ijzer te komen. Dit apparaat is namelijk ontzettend populair en zal tijdens een lunchpauze ontzettend veel gebruikt worden. Het liefst wil je natuurlijk als eerste zijn dus dan moet je zeker snel zijn. Een tosti kan trouwens ook vegetarisch gemaakt worden, wat net zo lekker is eigenlijk.

Kliekjessalade

Ook bij bij jou thuis zal het regelmatig kliekjesdag zijn. Van deze kliekjes kun je niet alleen lekker avondeten maken, maar ook nog eens een lekkere lunch. In principe hoef je hier eigenlijk niets meer aan te doen, al is een goede basis wel nodig. Een rijst- of pastagerecht is bijvoorbeeld een goed fundament. Hier kun je namelijk eenvoudig een salade maken. Zo zou je een kliekje volkorenpasta kunnen combineren met verse sla, fetakaas en een blikje tonijn. Dat klinkt toch direct al als een lekkere lunch? Daarnaast is het ook nog eens zeer gezond, het kan niet op!

Bananenpannenkoeken

Een andere snelle lunch die ook erg gezond en lekker is, zijn de bananenpannenkoeken. Deze lekkernij zal vol met eiwitten en proteïnen zitten, terwijl je er niet eens suiker of meel aan hoeft toe te voegen. De pannenkoekjes zijn bovendien zowel warm als koud lekker. Je kunt ze dus al in de avond bakken om ze vervolgens de volgende dag mee te nemen naar je kantoor. Om de bananenpannenkoeken te bakken heb je 1 tot 2 rijpe bananen nodig. Ook moet je 2 eieren in huis hebben en een eetlepel kaneel. Dat is echt alles wat je nodig hebt om circa zes stuks te kunnen maken. 

Soepje

Een liquid lunch is bovendien een goede optie. Dit bestaat natuurlijk niet uit alcoholische drankjes, maar juist uit soep. Je kunt de avond ervoor al zelf een heerlijke soep maken om dit vervolgens mee te nemen als lunch voor op kantoor. Je zult er vast wel een magnetron hebben staan die je kunt gebruiken om de soep op te warmen. Hierdoor hoef je er ‘s ochtends eigenlijk helemaal niets meer voor te doen. Soep kun je na het maken trouwens ook zeker in laten vriezen. Hierdoor kun je een grote pan maken en het meerdere keren als lunch meenemen naar het werk.

Slawrap

Tegenwoordig eten we ook steeds vaker wraps tijdens de lunch. Dit zijn dan over het algemeen niet de Mexicaanse gerechten, maar juist gezonde wraps waar onder meer sla voor wordt gebruikt. Zo’n slawrap kun je ook zeker meenemen naar je bedrijfslunch. Naast sla kun je in de wrap ook zalm, avocado, champignons, paprika en taugé stoppen. Dit is oprecht een heerlijke combinatie die je zeker als fris zult ervaren. Je kunt deze wraps bovendien al thuis maken zodat je niet op je bureau in de weer hoeft te gaan met dit recept