We weten allemaal dat suiker ongezond is, maar toch is het moeilijk om er vanaf te blijven. En daar is een heel goede verklaring voor. Tegenwoordig wordt suiker overal in gebruikt. Het is je bijna niet voor te stellen dat dit vroeger niet het geval was. Suiker was vroeger alleen verkrijgbaar voor rijke mensen. Het hebben en eten van suiker liet zien dat je een bepaalde status had. Het was ook te duur om zomaar te eten. Tot bleek dat suiker ook heel goed verbouwd kon worden in koloniën van Europese landen.

De Britten begonnen er in 1600 mee. Zij hadden zich gevestigd op het eiland Barbados en daar bleek suiker een van de weinige gewassen te zijn die daar konden groeien. Met goede oogsten werd de suikerhandel erg lucratief. De Britten werden er rijk van, zeker toen het zware werk na verloop van tijd uitgevoerd werd door slaven die vanuit Afrika werden ingevoerd. 

[1 van 3 - Lees verder >>]

Lees ook:

Suiker is op allerlei manieren ongezond. Maar hoe blijf je er vanaf? In ons dossier Afslanken lees je meer over suiker en de gevolgen van te veel suiker eten. Op het subforum kun je je ervaringen en vragen delen met andere bezoekers.


Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina