Fietsen is natuurlijk ontzettend gezond: dat weten we allemaal. Maar fietsen is niet alleen gezond voor de volwassenen; ook de kinderen kunnen er ontzettend veel baat bij hebben. Ben je dus op zoek naar leuke fietsaccessoires bij Bikester? Kijk dan ook meteen even naar mooie kinderfietsen en neem de tijd om een kinderfiets bestellen. Dan kunnen de kinderen de volgende keer gewoon mee op pad! Waarom de kinderen mee zouden moeten, dat lees je hier.

1. Algemene gezondheidsvoordelen

Het fietsen brengt allerlei algemene gezondheidsvoordelen met zich mee. Je kunt er gewicht door verliezen en zorgt ervoor dat je conditie op peil blijft. Belangrijk voor volwassenen: maar ook zeker voor kinderen. Tijdens het fietsen kun je tussen de 350 tot wel 1100 calorie├źn per uur verbranden. Het tempo bepaal je overigens gewoon lekker zelf, op die manier kunnen ook de kinderbeentjes gewoon bijblijven tijdens een leuke fietstocht door Nederland. Het fijne hieraan is dat je ook de gewone tripjes zoals een bezoekje aan de supermarkt of het bezoeken van familie lekker op de fiets kunt doen. Hoe vaker je met de kinderen fietst hoe beter dit is voor hun algemene gezondheid. Zo blijven je kids fit en gezond!

2. Hogere vetverbranding

Kinderen zijn tegenwoordig minder snel actief dan dat ze vroeger waren. De opkomst van allerlei soorten (sociale) media geven meer mogelijkheden om thuis op de bank te blijven liggen in plaats van de deur uit te gaan. Dit maakt dat de vetverbranding bij sommige kinderen wat minder snel gaat dan je misschien gehoopt had. Een mooie reden om samen leuke fietstochten te gaan maken: de kids blijven even van telefoon en televisie weg en de toename van actieve spierweefsels zorgt voor een betere vetverbranding. Deze verbeterde spieropbouw maakt ook andere sporten makkelijker uit te voeren.

3. Fietsen verhoogd de mentale en fysieke weerstand

Kinderen worden vaak sneller ziek dan volwassenen en het is dus erg belangrijk om aan een goede weerstand te blijven werken. Fietsen vermindert stress, biedt ontspanning en zorgt ervoor dat zowel ouders als kinderen het hoofd even lekker leeg kunnen maken. Daarnaast is fietsen bevorderlijk voor het immuunsysteem: zeker wanneer er regelmatig gefietst wordt. Het lichaam wordt sterker en beter in staat om ziekten en virussen af te weren. Hoe vaker je samen fietst, hoe minder vaak je kinderen ziek zullen zijn. Laten we ook niet vergeten dat er natuurlijk allerlei leuke gesprekken plaats kunnen vinden tijdens het fietsen (of juist tijdens de pauzes). Gesprekken die je anders misschien wel misgelopen zou zijn!