Het leven is al duur genoeg en al die financiële uitgaven kunnen ons nog best eens wat kopzorgen opleveren. Tel daar nog de frustraties over traag internet bij op en je hebt een van de vele recepten voor stress te pakken.

Is dit perikel herkenbaar voor je en levert het je spanning op? Bijvoorbeeld omdat je weer eens moet wachten op het laden van die internetpagina of door die e-mail die maar niet lijkt te verzenden? Stress is ongezond en daarom hebben we een tip voor je klaarstaan waarmee je de zojuist genoemde frustratie kunt beperken, dan wel niet helemaal oplossen.

Veranderen van abonnement

Om die stress weg te nemen wordt het tijd om het internet abonnement eens onder de loep te nemen. Huiver je nu al voor het klusje dat je moet klaren? Dat is niet nodig, want via een postcode check kun je direct zien wat alle huidige aanbiedingen zijn op jouw adres. Selecteer op internetsnelheid en bekijk de deals.

In de eerste zes maanden van overstappen krijg je vaak flinke korting op je abonnement, waarbij voordeel van €10 tot €15 per maand eerder regel dan uitzondering is. Dat kan je dus al flink wat geld besparen. Ook het overstappen is binnen een mum van tijd geregeld. Vul je gegevens in en je nieuwe provider regelt via de Overstapservice de rest, waaronder het opzeggen van je oude (duurdere) abonnement.

Tip: wie weet zijn jouw apparaten, zoals laptop of tv ook wel aan vervanging toe. Het geld dat je bespaart door over te stappen zou je dan ook weer kunnen bijleggen voor een nieuw en sneller apparaat.

Overstappen naar glasvezel

Momenteel vindt de uitrol van glasvezel plaats door heel Nederland. En het kan goed zijn dat het ondertussen al beschikbaar is op jouw adres. Dit kun je controleren middels de glasvezel check. Het voordeel van glasvezel is dat de download- en uploadsnelheid gelijk zijn. E-mail met grote bijlage versturen of verzenden? Dat is dan in no-time gepiept.

Waardoor wordt stress door traag internet groter?

Misschien herken je het probleem van frustratie door traag internet totaal niet, of je kunt je er juist helemaal in vinden. Ieder mens is anders. Feit is dat steeds meer mensen zich irriteren aan traag internet en dat heeft onder meer te maken met de volgende factoren:

  • We zitten steeds meer op internet en tegenwoordig wordt het zelfs regelmatig benoemd als primaire levensbehoefte. Internet is vrijwel noodzakelijk in het leven, van het regelen van je belastingzaken tot online bestellen en thuiswerken. Deze behoefte is tevens groter geworden sinds COVID-19, omdat we bijvoorbeeld moeten videobellen tijdens het thuiswerken of genoodzaakt zijn om online producten te kopen wegens de sluiting van bepaalde winkels.
  • Doordat we relatief gezien met steeds meer apparaten online gaan neemt de snelheid van internet per apparaat af. Waar je eerder wellicht je snelheid als snel ervoer, kan het dus simpelweg trager zijn geworden op een betreffend device. Door regelmatig gebruik slaat dit ook nog eens sneller om in frustratie. Het zou je maar net overkomen dat je beeld gaat haperen tijdens een online vergadering.

Ontspannen met een serie of film

Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van streamingsdiensten en ook daarbij is het uiteraard erg vervelend als je favo serie net vastloopt tijdens een spannend moment. Dat af en toe op de bank zitten is overigens zeker niet slecht, want ontspanning is zowel buiten als binnen belangrijk.

Wat nog erg leuk is om te weten is dat veel providers je bij overstappen een gratis streamingsdienst cadeau doen. Van ESPN Eredivisie tot FilmBox, Starzplay en Canal+ films & series, het aanbod wisselt regelmatig. Zo’n gratis extraatje is in ieder geval iets om mee te nemen in je keuze voor een bepaalde provider, omdat het je financieel ook weer kan besparen, want het scheelt je een investering in een streamingsdienst.

Kortom drie vliegen in één klap: een snellere verbinding, geen onkosten voor je streamingsdienst én je houdt door dat snellere internet wellicht ook nog eens wat tijd over om lekker te relaxen. En dat zorgt er dan weer voor dat je lekkerder in je vel zit!