Zoals eerder aangegeven, worden de hersenen sterker naarmate de verbindingen in de hersenen krachtiger worden. Die verbindingen worden op dezelfde manier versterkt als spieren: met training. Een goede manier om je hersenen sterker te maken, is door ze te trainen in het onthouden van dingen. Maak bijvoorbeeld een boodschappenlijstje, leer het uit je hoofd en kijk hoeveel artikelen je een uur later nog op kunt noemen.  

Een andere manier om je brein te versterken is door nieuwe dingen te leren. Volg een cursus, verdiep je in een bepaald onderwerp, lees elke week een boek. Op deze manier blijven je hersenen actief en voorkom je dat ze verzwakken en inkrimpen.

Tot slot: eet gezond. Omega-3 vetzuren, vitamine b, vitamine c, vitamine d en vitamine e zorgen voor een betere doorbloeding en stimuleren de hersenen. Kies daarom regelmatig voor groenten, fruit en vette vis en blijf zo ver mogelijk uit de buurt van transvetten.

Bron:Medical News Today, Everyday Health, New York Times

Lees & test:

Een beetje stress kan gezond zijn, maar te veel is funest voor je gezondheid. Lees daarom wat je eraan kunt doen en deel je mening en ervaringen op het forum.


Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.